Ginekološki pregled

Misel na ginekološki pregled je neprijetna mnogim ženskam. Zato se pri nas potrudimo, da se počutite dobro in da vam ginekološki pregled ne predstavlja dodatnih skrbi.

Pred ginekološkim pregledom se z vami najprej pogovorimo. Zanima nas datum zadnje menstruacije, vaš menstrualni cikel in morebitne ginekološke težave. Na tem mestu nam zaupate tudi vaše skrbi. Nato se pripravite na ginekološki pregled, tako da se slečete od pasu navzdol. Pregled opravimo na ginekološki mizi. Najprej opravimo pregled zunanjega spolovila, nato pa pregled nožnice in materničnega vratu, pri katerem uvedemo v nožnico ginekološki kljun in si ogledamo steno nožnice in maternični vrat. Če je potrebno ali če tako želite, na tej točki s posebno paličico in ščetko odvzamemo bris materničnega vratu. Nato sledi tipanje struktur v mali medenici, s čimeri ugotavljamo prisotnost morebitnih bolezenskih sprememb v nožnici, maternici ali jajčnikih.

Ginekološki pregled je pomemben korak pri skrbi za žensko zdravje, zato vam svetujemo, da se ga redno udeležujete. Tudi če nimate ginekoloških težav, vam ga svetujemo vsako leto.

GOR