Porodništvo

Opravljamo klinične preglede nosečnic in ultrazvočne preiskave, ki so pomembne za varno in ustrezno vodenje nosečnosti. S tem zagotovimo normalno rast in razvoj ploda.

Nosečnice lahko pri nas opravijo presejalne teste, s katerimi določimo tveganje za kromosomske nepravilnosti pri plodu – nuhalno svetlino, dvojni hormonski test, četverni hormonski test in NIFTY test. Smo nosilci licence Fetal Medicine Foundation iz Londona za izvajanje meritve nuhalne svetline in določanje kromosomskih nepravilnosti pri plodu. V naši ambulanti smo med prvimi v Sloveniji pristopili k izvajanju te preiskave, ki jo opravljamo od leta 2005 dalje. V tem času smo preiskavo opravili več tisoč nosečnicam. Imamo veliko izkušenj in nas zelo veseli, da nam zaupa tako veliko število zadovoljnih pacientk.

Izvajamo vse vrste ultrazvočnih preiskav v nosečnosti, kot so ultrazvok za potrditev nosečnosti, zgodnjo morfologijo ploda, nuhalno svetlino z zgodnjo morfologijo ploda, morfologijo ploda, spremljanje plodove rasti, teže in lege, Dopplersko ultrazvočno preiskavo pretokov skozi popkovnične žile za oceno stanja ploda, ultrazvočno meritev dolžine materničnega vratu in 3D/4D ultrazvok ploda.

Nosečnost spremljamo tudi s kardiotokografijo (CTG).

Možen je tudi odvzem brisa nožnice na streptokok skupine B.

Z bodočimi mamicami se pogovorimo, jim svetujemo in se potrudimo, da se pri nas dobro počutijo.

GOR