Ginekološka ultrazvočna preiskava

Ultrazvok je pomebna dodatna preiskava, ki nam omogoča vpogled v notranja rodila. Pomemben je za odkrivanje bolezenskih sprememb na maternici, jajčnikih in okolišnjih strukturah v mali medenici, saj številnih bolezenskih sprememb ni mogoče zaznati samo z ginekološkim pregledom. Z ultrazvokom si lahko prikažemo vse plasti maternice in jajčnike ter tako odkrijemo različne nepravilnosti, kot so polipi, miomi, adenomioza, endometrioza, ciste, tumorske spremembe, tekočinske formacije, nosečnost in številne druge. Z ultrazvokom lahko spremljamo tudi menstrualni cikel, ugotavljamo ovulacijo in najprimernejši čas za zanositev. Ultrazvok pa lahko na željo opravimo tudi preventivno ob odsotnosti ginekoloških težav. Kljub odsotnosti težav namreč velikokrat ugotovimo bolezenske spremembe na ginekoloških organih, zato je ginekološki ultrazvok priporočljiv tudi preventivno.

Ginekološki ultrazvok običajno opravimo skozi nožnico, pri tistih, ki še niste bile spolno aktivne, pa preko trebuha.

Poleg običajnega 2D ginekološkega ultrazvoka smo specializirani tudi za opravljanje 3D ginekološkega ultrazvoka. Ta nam omogoča vpogled v 3D strukturo maternice, s čimer lahko natančno opredelimo, ali je maternica normalna, ali pa so na njej prisotne bolezenske spremembe, kot so polipi, miomi, adenomioza, hiperplazija sluznice in drugo. S 3D ginekološkim ultrazvokom ugotavimo ali izključimo tudi razvojne nepravilnosti maternice, ki so lahko razlog za neplodnost, spontane splave in nepravilne lege ploda v maternici med nosečnostjo.

Naše vrhunsko strokovno znanje, bogate izkušnje, delovanje po najnovejših strokovnih smernicah in najsodobnejša ultrazvočna diagnostika vam zagotavljajo, da boste pri nas deležne visoko strokovne obravnave.

GOR